Route

Alles over de reis door Zwitserland

Route

Vertrek vanuit Chur

De Bernina Express vertrekt vanuit Chur de oudste stad van Zwitserland, doorkruist prachtige berglandschappen, begeeft zich langs de Morteratschgletsjer, over de Bernina Pas, langs het Lago Bianco en daalt vervolgens af naar het Italiaanse grensplaatsje Tirano. De reis duurt ongeveer 4 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm. 

Gletsjers en dalen

Bij Alp Grüm kunt u genieten van het uitzicht op de machtige Palü-gletsjer en tegelijkertijd op het Lago di Poschiavo ver beneden in het dal. De trein is op zijn hoogste punt bij Ospizio Bernina, op 2253 m. Het traject van de Bernina Express tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De Bernina Express maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct.

Tirano

Tirano is het eindpunt van de treinen van de Bernina Express, maar u kunt met de Bernina Express Touringcar verder reizen. De ca. 3 uur durende rit gaat door schilderachtige dorpjes en langs het Como Meer, naar eindbestemming Lugano aan het Meer van Lugano.

Kaarten

Bekijk de virtuele route van de Bernina Express

Bernina Express
Reisaanbod
Hoogtepunten
Contact